lauantai 18. lokakuuta 2014

Kuvattomia kuulumisia

Nyt ei ole sattunut kameraa sillai hollille, että olis mitään kuvamateriaalia luvassa, mutta jotain kuulumisia kuitenkin. 

Eilen käytiin A:n ja anopin kanssa katsastamassa Ikean jouluvalikoimat. Nähtiin joulupukki ja syötiin hodarit. Reissussa vierähti varmaan toista tuntia. Ostin pitsikuvioisia ruukkuja ja tuikkukuppeja, pari havukasvia ja yhtä joulupaperia. Joulupaperit olin katsonut etukäteen netistä, olis ollut paljon kaikki kivoja, mutta hyllyt ammotti tyhjyyttään. En tiedä onko ekat erät jo voineet loppua vai eikö hyllyjä oltu kunnolla vielä täytetykään, mutta kaikki  mitä olisin halunnut, niin niitä ei ollut. Mukaan lähti vain yksi rulla peruspunaista paperia.

Tänään meillä oli pihatalkoot. Aloitimme urakoinnin heti aamukymmeneltä. Ilma oli mitä mainioin. Vähän oli kylmä, mutta auringossa haravoidessa tuli jopa kuuma. Itsekin jaksoin rivakasti haravoida reilun tunnin verran, jonka jälkeen alkoi paikoissa tuntumaan ja piti ottaa vähän iisimmin. Lapset auttoivat trampoliinin purkamisessa, pyörävarasto saatiin siivottua ja meidänkin pyörät mahtuivat sinne ja sitten syötiin talkoolounasta erään naapurin luona. Oli makkaraa ja erään naapurin tekemää kasvissosekeittoa.

Monessa paikassa asumisesta meillä ei ole kokemusta, mutta eipä ole ennen tullut vastaan tällaista yhteisöllisyyttä. Täällä kaikki on melkein kuin yhtä perhettä. Kaikki mahduttiin sulassa sovussa naapurin olohuoneeseen ja lapset leikkivät lastenhuoneessa keskenään. Huomaa, että muut ovat asuneet täällä jo pitkään ja tuntevat toisensa hyvin. Oli sellaista huumoria, jota ei ihan ventovieraille uskaltaisi sanoa. Ja kaikki kohtelee lapsia tasavertaisesti ja samaan laumaan kuuluvina. Kaikki on tyttöjä ja suht samanikäisiä. Kaikki pitää huolta kaikista lapsista ja komentaa tarpeen vaatiessa. Ja lapsilla on keskenäänkin hyvin sisarelliset välit. Välillä riidelläänkin ja huomaa, että se on A:lle vielä vähän outoa, kun on ainut, jolla ei ole vielä sisaruksia.

Talkoiden jälkeen leikit jatkuivat vielä ulkona ja A pääsi vielä mukaan naapuriperheen parin kilsan iltakävelylle mukaan. Sen jälkeen maistui kaalilaatikko harvinaisen hyvin ja uni tuli parissa sekunnissa. 

Meillä ei voisi olla parempaa asuinpaikkaa, täältä tuskin ihan hevillä lähdemme minnekään. ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...